Wonen in de 21e eeuw

Geplaatst op

De 21e eeuw is een tijdperk van snelle communicatie waarbij de afstanden door de verschillende digitale tocht door digitale technieken overzichtelijker zijn en sneller overbrugt kunnen worden. Hoeveel pak je de telefoon of stuur je een brief naar een ver land, tegenwoordig ga je via internet met WhatsApp aan de slag. Zo kunnen we elkaar zien en horen. Een bijzonder ontwikkeling die helemaal binnen onze eeuw past. Ook op het gebied van wonen is er veel veranderd. Er zijn veel luxe zaken bijgekomen die we vroegen alleen nog maar in sciencefiction verhalen tegenkwamen. Lees er meer over in deze tekst.

Moderne keuken om van te genieten 

Vroeger was de keuken supertoffe in voudig en soms nog wel een beetje sleets. Het was echt de plek waar je gewoon het eten maakte en dat was het. De laatste decennia is er met de komst van de verschillende woonbladen (online en offline)  veel veranderd in de manier waarop we onze woningen bekijken. Ook de keuken zien we niet langer meer alleen als de plek waar eten gemaakt wordt. Het is een volwaardig deel van het huis geworden Waarbij er zelfs voor een groot deel in gewoond wordt. We hoeven alleen maar te kijken naar bijvoorbeeld de bar die aan de keuken vastgemaakt is om te beseffen dat we het hier over een ander soort keuken hebben, dan bijvoorbeeld de keuken 50 jaar geleden. 

Moderne apparatuur voor in huis 

Ook de koelkast is een totaal ander verhaal, wanneer je deze vergelijkt met de ouderwetse types. Zo zien we bijvoorbeeld een Amerikaanse koelkast compleet met allerlei ongekende technische mogelijkheden. Je moet niet gek zijn om te kijken als de koelkast van tegenwoordig een touchscreen heeft en in aansloten is op het internet. Het is nu ook mogelijk om een speaker  van Google in de keuken te zetten en aan de assistente vragen welke recepten populair zijn. De Google assistent zal een recept aan je uitleggen. Je kunt dit proces sturen met vocale commando’s. Het zijn allemaal zaken die we ons vroeger niet hadden kunnen voorstellen. Natuurlijk zijn ook de stijlen van onze woningen en daarbij ook de keuken bijzonder efficiënt vormgegeven en neigen naar het minimalistisch. 

Ideeën voor een modern kantoor 

Omdat we thuis wat vaker werken sinds het thuiswerken gangbaarder geworden is, moet het ook mogelijk zijn om ons meubilair daarop aan te passen, zodat de workflow en het comfort tijdens de uren dat we in onze thuiskantoor zitten, aanzienlijk verbeteren. We willen je aanraden om eens te kijken naar een zit sta bureau. Een zit sta bureau kopen is een goede investering. Je kunt gemakkelijk het bureau omhoog bewegen. Meestal zit er een elektromotortje in die het tafelblad naar boven beweegt, toch bestaan er ook typen die met de hand aangedreven kunnen worden. Deze zijn dan doorgaans lager geprijsd. 

Denk ook even aan de noodzakelijke ventilatie van je kantoor en de benodigde hoeveelheid daglicht. Je voelt je gewoon een stuk beter wanneer je aan deze zaken denk bij de inrichting van je thuiskantoor. Vergeet ook niet dat je prima planten in de ruimte kunt zetten. Deze zuiveren de lucht dan voor je. 

Coda

Er hebben zich veel veranderingen voorgedaan in de afgelopen decennia die er toch wel degelijk als vooruitgang kunnen bestempelen. Alleen deze vooruitgang en gaan zo stap-voor-stap dat het soms niet opvalt. Wanneer je af en toe een stap terug durft te doen en de afgelopen tijd eens beschouwd, dan vallen je ineens allerlei zaken op. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt doen om een topdesign te maken thuis.

Contactgegevens

Via info @ uzoekteensfeerhaard.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden