Wat zijn rookschermen?

Geplaatst op

Grote bedrijfspanden, industriële panden en commerciële gebouwen bestaan vaak uit grote, open ruimtes. Deze ruimtes hebben vaak geen binnenmuren en dit kan een groot probleem zijn voor de veiligheid. Vooral voor de brandveiligheid kan een open ruimte heel erg nadelig zijn. De brand kan namelijk veel meer zuurstof krijgen en hierdoor ook een stuk sneller verspreiden naar een andere ruimte. Voor de brandveiligheid kan het heel erg belangrijk zijn om een rookscherm te plaatsen. Rookschermen zijn echt een must voor grote open ruimtes, maar wat is het? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Betekenis rookschermen

Rookschermen worden ook wel rookgordijnen genoemd en deze zorgen voor veel voordelen. In een geval van brand kan de warme rook binnen een bepaald rook vak blijven. Bij een brand in een open ruimte, stijgt de warme rook op en verzamelt het altijd net onder het dak. Een rookscherm kan ervoor zorgen dat de warme rook de kans niet krijgt om zich op andere manieren te verspreiden.  De schermen zorgen ervoor dat de rook de juiste kant op wordt gestuurd. De rook kan op deze manier goed afgevoerd worden en geen gevaar meer vormen voor het personeel. Als dit niet gebeurt, is de kans groot dat de rook zakt naar de grond en dan vormt het een groot gevaar. 

 

Toch zitten er verschillen in de rookgordijnen en is ieder rookscherm anders. Je kunt namelijk kiezen voor een vaste en automatische rookschermen. Een vast rookscherm is altijd zichtbaar, maar bij een automatisch rookscherm hoeft dit niet het geval te zijn.

Online bestellen

Het is dus heel erg belangrijk om rookschermen te hebben in een grote open ruimte. Brandveiligheid is een belangrijk onderwerp geworden voor bedrijven en steeds meer bedrijven investeren in een goed rookscherm. Je kunt rookschermen eenvoudig op het internet bestellen en ook een specialist laten langskomen. De specialist kan namelijk precies zien waar het rookscherm moet hangen en hoe je het op de juiste manier kunt installeren. Vergelijk de verschillende specialisten met elkaar en zoek een specialist uit die jou het beste kan helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt doen om een topdesign te maken thuis.

Contactgegevens

Via info @ uzoekteensfeerhaard.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden