Maak je bedrijf op en top brandwerend

Geplaatst op

Brandwerend bekleden is erg belangrijk wanneer je een veilige werkplek voor je werknemers wilt creëren. Maar er is natuurlijk meer. We nemen in deze blog het een en ander met je door als het gaat over het invullen van je bedrijfsruimte met brandwerende toepassingen. Lees dus snel verder en doe je voordeel met de tips die we je geven. En als je dan nog niet uitgelezen bent, kijk dan eens wat verder rond op onze site. Daar vind je namelijk tal van interessante blogs om inspiratie uit op te doen. 

Welke brandwerende opties zijn er allemaal?

Wanneer je graag je bedrijf wilt verbeteren op het gebied van brandveiligheid, dan is het zeker een goed idee de verschillende opties door te nemen. We nemen het hieronder met je door. 

Branddeuren 

Er bestaan speciale deuren die ervoor zorgen dat je een brand in een bedrijfspand kunt isoleren. Ze voorkomen dus dat het vuur van de ene ruimte naar de andere overslaat. Dit geeft mensen de tijd het pand veilig te verlaten. Wel zo’n prettige gedachte. 

Rolluiken 

Een andere optie is rolluiken plaatsen. Deze zorgen er niet alleen voor dat een sterke stroom zuurstof geblokt wordt zodat het vuur niet oplaait, maar ook voorkomen ze dat er gemakkelijk ingebroken kan worden. 

Wanden

Niet alleen deuren zijn nodig, ook de wanden moeten aangepast worden. Dat kan op verschillende manieren. Een beproefde manier is het aanbrengen van brandwerende platen. Doorgaans wordt er materiaal gebruikt dat praktisch onbrandbaar is. Dus je zult zeker de veiligheid weten te betrachten hiermee. 

Isolatie 

Wanneer we denken aan isolatie, dan gaat het vaak om het behoud van warmte. Maar in dit geval willen we isolatie die vlammen en rook tegenhoudt. Deze kunnen namelijk door kieren en ruimtes tussen wanden overslaan naar aangrenzende ruimtes. Wel zo prettig, anders heb je nog niets aan de branddeuren. Meer weten over brandwerende maatregelen voor je bedrijf? Neem dan contact op met ludec.nl, ze zullen je zeker informeren en bijstaan met hun kennis en kunde.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt doen om een topdesign te maken thuis.

Contactgegevens

Via info @ uzoekteensfeerhaard.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden